ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 249

OPIS ODCINKA

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”. A ponieważ koniec lata to idealny czas na imprezowanie pod chmurką, Ewa zaprosi na potrawy z grilla. Zacznie od ryb. Na ruszt trafią makrela i dorsz. Później będzie coś dla mięsożerców – doskonała, surowa kiełbasa pieczona na grillu. A do tego domowy ketchup, sos barbecue i surówka z marchewki i kapusty pekińskiej. Natomiast na deser Ewa upiecze tartę z borówkami amerykańskimi, które pięknie obrodziły w przydomowym ogrodzie.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Domowy ketchup

omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Tarta jagodowa z nutą mięty i lawendy

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...

Wróć do listy odcinków