ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 264

OPIS ODCINKA

Tuż przed Bożym Narodzeniem Ewa zaprosi na zupę grzybową na suszonych podgrzybkach, podaną z gotowanymi ziemniakami. Co ciekawe – smakowym dodatkiem do tego dania będzie zakwas na żur. Jako danie główne pochodzący z Kresów Wschodnich kulebiak, przy czym Ewa zrobi go na cieście krucho-drożdżowych, a bazą farszu będą kasza i dorsz. Z kolei na deser zaskakujący w smaku tort miodowy, który z powodzeniem może trafić na świąteczny stół.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Grzybowa z zakwasem na żur

Dwa w jednym;-)

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Tort miodowy

Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...

Wróć do listy odcinków