ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 315

OPIS ODCINKA

Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim smakosze zagraniczni, lecz od jakiegoś czasu chętnie sięgają po nią rodzimi restauratorzy i szefowie kuchni. A że jest coraz więcej miejsc, gdzie można kupić świeżą, a nie mrożoną, młodą baraninę – w dodatku bez wcześniejszego zamawiania, to coraz częściej gości w naszym menu. Nic więc dziwnego, że po jagnięcinę postanowiła sięgnąć również Ewa. Na młodej baraninie ugotuje rosół – co ciekawe „doprawiony” jabłkiem, a zupę poda z gotowanymi ziemniakami. Na danie główne będzie kolejna polska specjalność – wątróbka gęsia z jabłkami w karmelu. Natomiast na deser upiecze szarlotkę. Jak więc widać wspólnym mianownikiem wszystkich potraw będą jabłka.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Wątróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...

Szarlotka na rubinoli

Kruche z rubinolą;-)

Wróć do listy odcinków