/ Przepisy / Zupa szczawiowa

Opis przygotowania

Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 188
Ewa gotuje - odc. nr 188

Na polskich targowiskach coraz częściej pojawiają się nowalijki. Ewa postanawia...

 

Podobne przepisy

Zupa jarzynowo-szczawiowa

Lekko kwaśna, z dużą ilością warzyw;-)

Krem chrzanowy

Bardzo delikatna zupa na wielkanocny obiad;-)

Zupa na winie

Niegdyś zwana winną polewką;-)

Krem czosnkowy

Idealny na chłodne dni;-)

Wróć do listy przepisów