Orzechy pokroić i przełożyć do miski. Dosypać ziarna słonecznika, płatki migdałowe, sezam i żurawinę. Wlać olej, posłodzić miodem. Wymieszać i rozłożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokroić na mniejsze kawałki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
Drożdże rozpuścić w mleku, dodać szczyptę cukru i mąkę - tyle, by rozczyn miał konsys ...
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...