/ Przepisy / Tiramisu z owocami

Opis przygotowania

Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.

Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.

Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 396
Ewa gotuje - odc. nr 396

W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...

 

Podobne przepisy

Placek z rabarbarem

W sezonie to pozycja obowiązkowa!

Szarlotka na rubinoli

Kruche z rubinolą;-)

Ciasto wiewiórka

Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...

Krem czekoladowy z musem malinowym

Udekorowany truskawkami!

Wróć do listy przepisów