/ Przepisy / Sałatka z czerwonej fasoli

Opis przygotowania

Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Usmażyć na maśle, na mocno rozgrzanej patelni. Przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojony por (zmięknie w kontakcie z gorącą pieczarką). Wymieszać z odcedzoną fasolą, majonezem i posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować gałązką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Wróć do listy przepisów