ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 490

OPIS ODCINKA

Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od razu weźmie się za gotowanie. Krzątaninę w kuchni zacznie od hiszpańskiej zupy, która nazywa się fabada asturiana. To coś w rodzaju gęstego, bardzo treściwego i sycącego gulaszu z kiełbasą chorizo i – uwaga – kaszanką! Zaraz po zupie autorka programu zaprosi widzów na jedną z najbardziej znanych polskich potraw – pierogi! Tym razem z białą kapustą. Na deser upiecze szarlotkę z prażonymi jabłkami, rodzynkami, cynamonem i budyniem. Będzie słodko i korzennie!

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Fabada asturiana

Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo;-)

Pierogi z białą kapustą

Wedle receptury z domu rodzinnego Ewy!

Szarlotka z jabłkami prażonymi i budyniem

Z rodzynkami... Pachnąca cynamonem!

Wróć do listy odcinków