ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 494

OPIS ODCINKA

Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym razem gdy jest pod Babią Górą, sięga po coś, co powstaje na miejscu – w Zawoi. Tym razem kupi górskie serki – prosto z bacówki. Oscypki trafią na ruszt, a po upieczeniu zostaną podane w towarzystwie domowej konfitury zrobionej z lekko przemrożonej, świeżej żurawiny. Na danie główne będą mini zapiekanki warzywne. Z kolei na deser Ewa zrobi wyśmienity sernik na zimno – na ciasteczkowym spodzie, z masą na bazie twarogu i pulpy z mango. Całość przyozdobi bita śmietana i miąższ z marakui.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Konfitura z żurawiny

Znakomity dodatek do mięs i serów...

Oscypek z żurawiną

Prosto z rusztu;-)

Mini zapiekanki warzywne

Przysmak dla wegetarian!

Wróć do listy odcinków