Płatki i otręby wsypać do miski. Dodać siemię lniane, uprażone płatki migdałów, prażony sezam, suszone wiśnie i prażony słonecznik. Wlać miód. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać i przełożyć na wyścieloną papierem blachę piekarnikową. Piec przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i przełożyć do słoika. Podawać z jogurtem i bananem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...
Do chrupania!