Figi naciąć u góry na krzyż i lekko rozchylić. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na owoce pokruszyć ser. Polać miodem i wstawić na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Czekoladę zmrozić, połamać i wrzucić do miksera. Dodać orzechy i ciasteczka. Zmiksować, ale niezbyt drobno.
Na talerzyku rozsypać nieco kruszonki. Ułożyć upieczoną figę. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia sezonowość, więc tym razem potrawy inspirowane będą porą roku....
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...
Cudnie wyglądają, znakomicie smakują!
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Na bazie serka homogenizowanego;-)