Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier. Gdy się roztopi, wsypać posiekane nerkowce. Wymieszać. Jak pokryją się karmelem, przełożyć na papier do pieczenia i odstawić do wystudzenia.
Z owocu ananasa odciąć pióropusz i skórkę, łyżeczką wyciąć „oczka”. Pokroić na kawałki, odciąć twardy środek. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
Zamrożony owoc przełożyć do miksera, wlać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Zmiksować.
Nałożyć do pucharków. Udekorować nerkowcami w karmelu. Można ozdobić bratkami z ogródka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek z krótką wizytą na polskim wybrzeżu. Tym razem Ewa odwiedzi...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...