Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym. Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Pokroić i dodać papryki oraz cukinie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy. Wlać przecier pomidorowy. Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą. Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut. Na talerzu udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Bez kapusty...
Marynowane w solance...