/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo, cieniutkim strumieniem dolać olej, cały czas ubijając - aż sos zrobi się biały i gęsty. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Rogaliki krucho-drożdżowe

Z domowymi powidłami;-)

Buły z indykiem i serem pleśniowym

Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...

Sakiewki z karkówką

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...

Owsianka z pyłkiem

Idealna na śniadanie!

Wróć do listy przepisów