/ Przepisy / Frytki z marchewki

Opis przygotowania

Marchewki obrać, pokroić w grube słupki. Rozłożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić olejem, wymieszać. Oprószyć solą i tymiankiem.

Piec przez ok. 40 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 385
Ewa gotuje - odc. nr 385

Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...

 

Podobne przepisy

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Zalewajka z maślanką

Na leśnych, suszonych grzybach;-)

Wróć do listy przepisów