/ Przepisy / Tagliatelle z marchewki

Opis przygotowania

Marchewki obrać i pokroić na wstążki – obieraczką do warzyw lub mikserem wyposażonym w specjalną końcówkę.

Zblanszować. Przełożyć na talerz. Podawać z domowym sosem pesto, wiórkami parmezanu i bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 421
Ewa gotuje - odc. nr 421

Tym razem Ewa zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Wróć do listy przepisów