Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.
Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.
Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę krupczatkę...
Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...