/ Przepisy / Szaszłyki wieprzowe marynowane w kefirze

Opis przygotowania

Mięso pokroić w bardzo grubą, nieregularną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w kamionce, przekładając plastrami cebuli. Zalać kefirem wymieszanym przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.

Po tym czasie wyjąć z marynaty. Nabić na metalowe szpadki i upiec ze wszystkich stron na posmarowanym olejem ruszcie.

Podawać z ajvarem i sałatką.

Liście sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i plastry cebuli. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą i wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 426
Ewa gotuje - odc. nr 426

Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...

 

Podobne przepisy

Łosoś w parze z soczewicą

Szybko i bardzo dietetycznie;-)

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Szynka w pomarańczach

Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.

Gołąbki z kaszanką

Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...

Wróć do listy przepisów