/ Przepisy / Pikle z marchewki

Opis przygotowania

Marchewki pokroić na wstążki używając obieraczki do warzyw lub miksera ze specjalną końcówką (można je też posiekać w talarki lub pokroić w kostkę albo zapałkę). Zwinąć i ułożyć w słoiku.

Ocet wymieszać z olejem sezamowym, sosem sojowym, syropem klonowym i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowaną marynatą zalać marchewkę. Przykryć i odstawić do chłodu. Pikle będą gotowe już po kilkunastu godzinach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 439
Ewa gotuje - odc. nr 439

Choć tym razem gotowanie zacznie się od góralskiej zoproski, czyli wywodzącej...

 

Podobne przepisy

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Szparagi z rusztu

Z jajem i cytryną;-)

Zapiekanka warzywna z jajem

Jajecznica inaczej...

Wróć do listy przepisów