/ Przepisy / Ceviche z pstrąga

Opis przygotowania

Rybę pokroić w bardzo drobną kostkę. Przełożyć do miseczki. Dorzucić posiekaną papryczkę chili – bez pestek. Dodać drobno pokrojony czosnek i posiekaną kolendrę. Przyprawić solą i wymieszać. Skropić sokiem z limonek oraz oliwą i jeszcze raz wymieszać.

Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.

Podawać na grzankach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 443
Ewa gotuje - odc. nr 443

Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...

 

Podobne przepisy

Pstrąg z salsą śliwkową

Z delikatnym purée;-)

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów