/ Przepisy / Zielona szakszuka z awokado

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Dodać szpinak, przyprawić solą i kuminem. Dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Wybić jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i poczekać, aż białko się zetnie.

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na jajkach.

Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 473
Ewa gotuje - odc. nr 473

Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...

 

Podobne przepisy

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów