Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta odrywać po niewielkim kawałki i lepić kulki. Następnie łączyć ze sobą - po trzy. Na środku każdej „koniczynki" wbić orzech laskowy, zamoczony wcześniej w roztrzepanym białku. Piec w temp. 160 st. C.
Wystudzić i udekorować polewą czekoladową, posypać cukrem perlistym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka ...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...