Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z bułką tartą. Orzechy drobno posiekać. „Paluszki” panierować w pianie z bułką tartą i orzechach.
Usmażyć w głębokim oleju (np. arachidowym). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z dipem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. ...
Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...