Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do galaretki, mieszać aż się rozpuści, odstawić do wystudzenia.
Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Dno dużej prostokątnej blachy wyłożyć biszkoptami nasączonymi w likierze (np. malibu). Wlać masę, posypać wiórkami i wbić „na sztorc" prażone migdały.
Chłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...
Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...