Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paski.
Wekę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oliwie. Wrzucić pieczywo i zrobić grzanki. Do octu balsamicznego dodać sól, pieprz i cukier. Wymieszać. Połączyć z oliwą.
Rukolę wymieszać z suszonymi pomidorami, kaparami, orzeszkami pinii, parmezanem i grzankami. Tuż przed podaniem polać sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Smacznie, zdrowo i kolorowo...
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...
Zwana też sałatką polską;-)
Buraczki na ostro!