/ Przepisy / Tort warzywny

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Marchewkę ugotować, obrać i również zetrzeć na tarce. Kiszony ogórek pokroić w kostkę. Buraka ugotować lub upiec i zetrzeć na tarce.

Ugotowane białko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w tortownicy. Najpierw cebulę, następnie połowę ziemniaków, marchewkę, połowę majonezu, ogórki, buraki, kukurydzę, resztę ziemniaków, białko i resztę majonezu. Wierzch posypać rozkruszonymi żółtkami.

Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 197
Ewa gotuje - odc. nr 197

Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...

 

Podobne przepisy

Kasza z suszonymi śliwkami

Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...

Kanapki z pastą dyniową

Drugie śniadanie dla wegan;-)

Pasztet w słoiku

Na mięsie z bulionu...

Sos jogurtowy z czosnkiem i miętą

Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...

Wróć do listy przepisów