Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać drobno posiekaną cebulę. Wybić jajka. Zetrzeć ser – na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, mąkę, posiekany czosnek oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Przyprawić curry, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Powstałą masę nabierać łyżką i smażyć na gorącym oleju – podobnie jak placki ziemniaczane. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z surówką z pora.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa podpowie, jak zrobić doskonałą zupę z… Jasia. Na...
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...
Pieczone bez grama tłuszczu!