/ Przepisy / Krem sułtański

Opis przygotowania

Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.

Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki. Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po 1 biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 474
Ewa gotuje - odc. nr 474

Nie ma to jak domowe przetwory i zapasy, takie chociażby jak własnoręcznie...

 

Podobne przepisy

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Mieszanka przypraw

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...

Koktajl truskawkowy

Owoce przełożyć do miksera, dolać maślankę i jogurt...

Lody kokosowe na ananasie

Doskonała nagroda po zjedzonym obiedzie!

Wróć do listy przepisów