/ Przepisy / Zupa z czosnku niedźwiedziego

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić posiekane cebule. Gdy się zeszklą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać. Po chwili smażenia zalać wywarem. Przykryć i gotować do miękkości.

Czosnek umyć, łodygi odciąć i odłożyć (można zrobić na nich pesto) a liście posiekać i wrzucić do zupy. Po kilku minutach zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi i gęstym jogurtem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 422
Ewa gotuje - odc. nr 422

Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać...

 

Podobne przepisy

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Rozgrzewający krem z marchewki

Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Wróć do listy przepisów