/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z mascarpone

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną w talarki marchewkę. Podsmażyć. Zalać wywarem. Wrzucić różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać mascarpone. Dorzucić posiekaną dymkę i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować gałązką koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Detoks z pokrzywy

Orzeźwia i oczyszcza;-)

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Zupa szpinakowa z fetą

Smaczny krem w wersji wege;-)

Wróć do listy przepisów