/ Przepisy / Zupa szpinakowa

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Gdy stanie się szklista dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili smażenia dorzucić posiekanego w plastry pora. Wymieszać. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i gotować przez 15-20 minut.

Po tym czasie dodać szpinak. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Pod koniec przecisnąć czosnek i wszystko zmiksować na gładki krem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać z jajkiem poszetowym. Można udekorować zieleniną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 483
Ewa gotuje - odc. nr 483

Czy używając prostych, ogólnodostępnych składników można wyczarować smakowity,...

 

Podobne przepisy

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Ćwikła z chrzanem

Buraczki na ostro!

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Krążki cebulowe

Smażone w cieście;-)

Wróć do listy przepisów