/ Przepisy / Paprykowy krem z pomarańczą

Opis przygotowania

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do garnka, zalać olejem i dusić do miękkości mieszając od czasu do czasu. Dolać sok z pomarańczy i wodę. Zagotować, następnie zmiksować na gładki krem. Przyprawić sosem sojowym i białym pieprzem. W razie potrzeby zredukować do konsystencji kremu.

Podawać na ciepło lub na zimno. W wersji na zimno można dorzucić kostki lodu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 133
Ewa gotuje - odc. nr 133

Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...

 

Podobne przepisy

Chłodnik ogórkowy

Z jajem przepiórczym i wędzonym łososiem!

Rosół królewski

Z ziemniakami, smażoną wątróbką, pieczarkami i jajkiem poszetowym!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Wróć do listy przepisów