/ Przepisy / Kociołek leśników

Opis przygotowania

Boczek pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka i usmażyć. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i posiekaną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, wsypać i skarmelizować paprykę. Zalać gorącym bulionem. Po chwili dorzucić pokrojone grzyby, przykryć i gotować przez chwilę. Wrzucić makaron i gotować do miękkości. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Zagotować. Na talerzu udekorować pietruszką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 371
Ewa gotuje - odc. nr 371

Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...

 

Podobne przepisy

Zupa krem z zielonej sałaty

Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...

Zalewajka na ozorkach

Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.

Zupa wietnamska

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...

Krupnik na żołądkach

ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...

Wróć do listy przepisów