/ Przepisy / Placuszki owsiane

Opis przygotowania

Płatki wsypać do miski, zalać mlekiem migdałowym i zostawić na godzinę, by spęczniały.

Dorzucić banany pokrojone w plastry (powinny być dojrzałe). Wybić jajka, wsypać sodę i zmiksować. Masa powinna mieć konsystencję śmietany.

Dorzucić borówki i delikatnie wymieszać.

Na patelnię dać odrobinę masła i rozprowadzić ręcznikiem papierowym. Usmażyć placuszki – z dwóch stron.

Na talerzu udekorować owocami leśnymi. Oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 371
Ewa gotuje - odc. nr 371

Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...

 

Podobne przepisy

Placek ze śliwkami

Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...

Ciasteczka kokosowe z chia, czekoladą i żurawiną

Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!

Piwne tiramisu

Z musem malinowym;-)

Tarta z dynią

Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Wróć do listy przepisów