Dojrzałe banany ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (po 15 minutach odwrócić na drugą stronę).
Po upieczeniu banana przełożyć na talerz. Skórkę naciąć i rozchylić. Do środka wlać trochę likieru kawowego. Nałożyć gałkę lodów. Posypać pokrojonymi orzechami nerkowca i czekoladą. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Rurki z Sycylii;-)
Owocowa;-)