/ Przepisy / Zupa jarzynowo-szczawiowa

Opis przygotowania

Warzywa obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć w garnku na maśle. Zalać wodą, przyprawić domową mieszanką przypraw i ugotować (można użyć domowego rosołu).

Pod koniec dorzucić lubczyk i posiekany szczaw. Zabielić śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 393
Ewa gotuje - odc. nr 393

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....

 

Podobne przepisy

Ciurka łemkowska

Zaskakująca w smaku zupa doprawiona melisą i... pokrzywą.

Awgolemono

Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Oberiba

Kalarepy obrać i pokroić w słupki, ziemniaki i cebulę w kostkę...

Wróć do listy przepisów