Jajka wybić do miski. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Dodać świeżo wyciśnięty sok. Posłodzić i zmiksować.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać olej. Wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać mrożonymi jagodami.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Podawać ze szklanką zimnego mleka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po jedne z ostatnich, jesiennych zapasów i na kiszonych...
Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...
Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...
Na mące ryżowej i sojowej...