Śmietankę podgrzać. Dorzucić połamaną czekoladę. Roztopić.
Żółtka utrzeć z cukrem. Stopniowo dolać śmietankę z czekoladą cały czas miksując. Miskę umieścić na garnku z wrzątkiem i ubijać jeszcze przez chwilę.
Mus przełożyć do słoiczków i odstawić do wystudzenia.
Maliny z cukrem podgrzać w garnku. Gdy się rozpadną przetrzeć przez gęste sitko. Wystudzić i nałożyć na krem czekoladowy. Następnie lekko schłodzić w lodówce.
Udekorować plasterkami truskawek i listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...