Mięso wystudzić i oddzielić od kości. Zmielić w maszynce – wraz z wątróbką usmażoną z cebulą na maśle oraz skórą z kaczych udek. Pod koniec dodać grzyby i warzywa z rosołu – pora, cebulę i marchewkę. Zalać rosołem. Przyprawić majerankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posolić i wyrobić.
Przełożyć do słoiczków. Zapiec w piekarniku (100 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...
Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Oprószyć gru ...
Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...
Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...