/ Przepisy / Sałatka jajeczna z ogórkiem

Opis przygotowania

Zacząć od marynaty. Do miseczki wycisnąć sok z limonki. Dodać ocet ryżowy. Posolić i posłodzić.

Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do zaprawy, wymieszać i odstawić na kilka minut.

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Przełożyć do dużej miski i rozgnieść widelcem. Dodać posiekany szczypiorek, majonez i zamarynowane ogórki (bez marynaty). Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać. Na końcu dodać sezam.

Podawać z roszponką i pieczywem. Można udekorować limonką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 505
Ewa gotuje - odc. nr 505

W sobotę przed Niedzielą Palmową warto pomyśleć o potrawach, które urozmaicą...

 

Podobne przepisy

Sałatka indyjska

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Sałatka z pesto

Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...

Sałatka ryżowa z pieczonym indykiem

Z ananasem i papryką!

Wróć do listy przepisów