/ Przepisy / Puree z ziemniaków i brokułów

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku. Dodać różyczki brokułu oraz czosnek i ugotować do miękkości.

Odcedzić, dodać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową. Ugnieść. Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 285
Ewa gotuje - odc. nr 285

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi polędwiczkę wieprzową na purée z ziemniaków...

 

Podobne przepisy

Zupa szpinakowa

Z jajkiem poszetowym...

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Wróć do listy przepisów