/ Przepisy / Fettuccine z pancettą i pecorino

Opis przygotowania

Z pancetty odciąć skórę, boczek pokroić w kostkę. Skórką natrzeć rozgrzewającą się patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dorzucić pancettę i usmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przełożyć na patelnię z boczkiem i cebulą. Zetrzeć ser. Wlać chochlę gorącej wody z makaronu. Wymieszać. Posypać posiekaną pietruszki i od razu podawać. Udekorować bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 432
Ewa gotuje - odc. nr 432

Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...

 

Podobne przepisy

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Dorsz zapiekany z mozzarellą

Cukinie umyć i pokroić w plasterki...

Kotlety po kijowsku

Znamy je jako "dewolaje"...

Pierogi ze szpinakiem

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Wróć do listy przepisów