/ Przepisy / Paprykarz z karpia

Opis przygotowania

Olej wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wsypać ryż. Smażyć aż ziarenka się zeszklą. Wlać wodę (dwa palce ponad ryż). Posolić. Przykryć i ugotować.

Filety naciąć w kratkę. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę – z obu stron. Następnie podzielić na mniejsze kawałki i zemleć w maszynce do mielenia mięsa.

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Wsypać paprykę oraz pieprz ziołowy i podgrzewać przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Podsmażyć i przełożyć do ugotowanego ryżu. Dodać zmielonego karpia. Doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.

Podawać na ciepło lub na zimno – jako pastę do kanapek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Tagliatelle z sosem serowym

Najlepiej wychodzi z tego, co akurat znajdziemy w lodówce...

Fasolka po bretońsku

Schroniskowy klasyk, ale z białą kiełbasą!

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Wróć do listy przepisów