Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Dodać do wędliny. To samo zrobić z pokrojonymi w plastry pieczarkami. Na patelnię wlać przecier pomidorowy, zamieszać i przełożyć do garnka. Przyprawić słodką papryką i majerankiem. Wymieszać, przykryć i przez 10-15 minut dusić na małym ogniu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...
Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)
Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)
Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...