Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Na patelni rozpuścić masło. Dodać posiekane orzechy i migdały, lekko przesmażyć. Dorzucić namoczone rodzynki, pokrojone w kostkę morele oraz figi. Dodać zaparzony i zmielony mak. Posłodzić miodem. Dodać cukier waniliowy.
Makaron ugotować. Odcedzić, przelać zimną wodą i polać zezłoconym masłem. Wymieszać z farszem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bakalie są bardzo charakterystycznym składnikiem wigilijnych potraw. Dlatego...
Skórę na gęsich piersiach naciąć na krzyż, mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem, ...
Wstążki w sosie;-)
Niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu!
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...