/ Przepisy / Mielone z rusztu z suszoną śliwką

Opis przygotowania

Mięso zmielić, dodać jajko i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić bułką tartą. Wyrobić.
Patyczki do szaszłyków namoczyć, na każdy nabić suszoną śliwkę (jeśli owoce są zbyt suche, można wcześniej namoczyć je w wodzie lub alkoholu, np. brandy). Obtoczyć zmielonym mięsem, ulepić „cygaro". Owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Upiec na grillu z każdej strony.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 158
Ewa gotuje - odc. nr 158

Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...

 

Podobne przepisy

Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...

Karkówka z kapustą i ananasem

Niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu!

Risotto z kurczakiem i szparagami

Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)

Cassoulet z kaczką

Jednogarnkowy przysmak z Francji;-)

Wróć do listy przepisów