Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę lub roztarty czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser i tyle śmietany lub jogurtu, aby otrzymać gęstą masę. Łyżką formować niewielkie placki i smażyć w oleju.
Podawać z kleksem śmietany, wędzonym łososiem lub pokruszonym serem kozim.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...
Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...
Marynowana w musztardzie i majonezie!
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...