/ Przepisy / Ryba sezamkowa

Opis przygotowania

Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.

Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 40
Ewa gotuje - odc. nr 40

Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...

 

Podobne przepisy

Indyk na zielonej łące

Z szynką, makaronem i sosem...

Kurze udka w glazurze

Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...

Pierogi z wędzonym twarogiem

I czosnkiem niedźwiedzim;-)

Łosoś w jarzynach

Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...

Wróć do listy przepisów