/ Przepisy / Kompot wigilijny

Opis przygotowania

Suszone owoce zalać wodą (ok. 5 l). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować. Posłodzić do smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 42
Ewa gotuje - odc. nr 42

Tuż przed świętami Ewa Wachowicz doradzi widzom, jak wybrać choinkę i nakryć...

 

Podobne przepisy

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Lody kokosowe na ananasie

Doskonała nagroda po zjedzonym obiedzie!

Biała kiełbasa z piekarnika

Z cebulą i jabłkami;-)

Wróć do listy przepisów