Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze.
Do rondelka wlać mleczko kokosowe, dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Zagotować, po czym dodać ugotowany ryż. Całość podgrzewać jeszcze przez 3-4 minuty.
Przełożyć do miseczki, obok ułożyć mango (wyciąć pestkę, miąższ naciąć w kratkę i wywinąć, by powstał „jeż”). Udekorować świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
Z truskawkami i truskawkowym sosem!
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...